Skip to main content

NNM – En folkefest!

Etter ei hektisk helg kan vi nå puste ut, klappe oss på skuldra, og se fornøyd tilbake på et vellykket nordnorsk mesterskap i håndball. Sentralt gjennom helga, som vanlig; Samhold og glede!


Skrevet av Sondre Fjelltun Hansen - leder IL Blest | Foto: Olufsen Media


Så, hvordan endte mesterskapet hos lille Blest? Tilbake i desember 2023 tok håndballgruppa vår sats, og søkte om å få arrangere nordnorsk mesterskap på hjemmebane. I januar 2024 var søknaden ferdig behandlet, og mesterskapet ble tildelt oss.

Et betydelig arrangement som krevde fire hallflater, overnatting, bespisning og bankett for vel 500 mennesker, samt utallige dugnadstimer av våre folk.

Hele kommunen måtte tas i bruk. Blesthallen, Gravdalshallen og begge Lekneshallene har huset de ypperste håndballspillerne Nord-Norge har å by på i alderssegmentet 13-16 år, og for en folkefest det ble!

Vi var så heldige at to lag fra vår kommune kvalifiserte seg til mesterskapet. Blest G14 og Leknes J14 sørget for å fylle henholdsvis Blesthallen og Gravdalshallen i sine innledende kamper på fredag og lørdag, samt Lekneshallen da begge lag kvalifiserte seg til bronsefinale på søndag. Flagg, kubjeller, trommer og fløyter har satt lyd og farge på alle hallene.

I tillegg hadde de tilreisende lagene fra Hammerfest, Alta, Tromsø, Narvik, Harstad, Kvæfjord, Sortland og Bodø med seg trofaste supportere og støttespillere som sørget for å sette sitt preg på helga.

Her må vi spesielt trekke frem Kvæfjord som stilte i hopetall for å støtte sine gutter, og bidro til en fantastisk ramme i Blesthallen på både egne og andres kamper. Kvæfjord vant for øvrig også fairplayprisen for sin positive tilstedeværelse.

Sammen med Blest-supporterne sørget Kvæfjord-gjengen for rekordhøyt desibel-nivå i Blesthallen

I forbindelse med arrangementet har idrettslaget lagt ned over 1000 dugnadstimer. En stor takk rettes til alle kafévakter, nattevakter, frokostvakter, medisinske vakter, speakere, sekretariat, samt brød- og kakebakere. I tillegg må vi takke alle velvillige sponsorer, dommere og Norges Håndballforbund for godt samarbeid.

Spesielt må vi få trekke frem komiteen som har lagt ned en uvurderlig innsats i forkant, underveis og etter helga: Lill Sonja Eilertsen, Ola og Birgit Dahl-Eliassen, Håvar Eliassen, Eugenia Kokkinos, Elin Ringvej-Lakselvhaug, Roger Jensen og Jan Ottar Olufsen. Tusen hjertelig takk!

Til slutt må vi få gratulere de nykronede nordnorske mesterne:

  • G14: Stein Håndball (Hammerfest)
  • J14: Tromsø HK
  • G16: Bodø HK
  • J16: Bodø HK

Vel gjennomført til alle involverte! Takk for besøket – og velkommen igjen til mer samhold og glede ved en senere anledning!

Hjertelig hilsen fra alle oss i IL Blest

P.S De lokale lagene, Blest G14 og Leknes J14 endte begge på fjerdeplass.

IL Blest G14 entrer parketten i Blesthallen

Leknes J14 presenteres før kamp i Gravdalshallen

Takk til sponsorer og samarbeidspartnere! Uten deres generøse bidrag hadde ikke dette vært mulig!