Skip to main content

Historien om IL Blest

Idrettslaget Blest ble stiftet 20. november 1968, med det formål å samle de små idrettslagene i gamle Borge Kommune. På denne måten skulle lokalsamfunnet få et større lag som bedre kunne legge til rette for høyere aktivitet og bedre sportslig utvikling enn hva flere små lag var i stand til. De første lagskontigenter som ble innkrevd var på den nette sum av kr. 10,- for voksne og kr. 2,- for barn. Leder i oppstartsåret var Leif Kåre Karlsen, som også var en av forkjemperne for sammenslåingen. Idrettene klubben drev var håndball, fotball, ski og friidrett.

Navnet «Blest» ble til gjennom en konkurranse. Det var en elev fra Eltoft Skole som kom frem til navnet. Det var navnet til forskjellige steder i Borge som dannet grunnlaget for akkurat Blest. B – Borgfjord, Borgvåg, Bøstad. L – Lyngedal, Limstrand, Liland, Løvdal. E – Eggum, Eltoft, Elstad. S – Steinfjorden, Smedvik. T – Tangstad, Tordal.

Et ønske om å få lagt spesialgrus som toppdekke på fotballbanen (Borgtun) førte våren 1978 til ideen om en varemesse, denne ideen ble realisert allerede sommeren året etter, og Lofotmessa så dagens lys. Gjennom fantastisk dugnadsinnsats og engasjerte medlemmer dannet messa et trygt økonomisk fundament for klubben, og har sammen med vår hovedsponsor Lofoten Sparebank gjort det mulig å realisere alle de prosjekter og aktiviteter som klubben har gjennomført. 

I dag kan klubben vise til flotte anlegg i form av egen lysløype, kunstgressbane og idrettshall, som legger til rette for de fire idrettene håndball, fotball, ski og turn.